diumenge, 20 de desembre del 2015

LA INCORPORACIÓ ALS ESCENARIS EDUCATIUS DE LA PISSARRA DIGITAL (PDI)

Dies d'ara, a quasi totes les aules d'educació hi ha pisarra digital, que consisteix e un ordinador conectat a un projector que mostra el que hi ha en l'ordinador sobre una superficie plana i llisa com es la pisarra, a més de ser controlada amb un punteig.

La PDI serveix per a mostrar informació i fer activitats interactives debut a estar treballant amb un ordinador tot el que es fa a l'aula pot guardar-se i d'aquest mode, sempre podràs accedir i mostrar el treball fet en qualsevol moment i lloc.

Podem trobar distints tipus de pisarra digital: 
  • PDI tàctil: en la que es pot interactuar amb les mans i les més comuns a les aules.
  • PDI portàtil: es tracta d'un sistema molt simple amb un tipus de tauleta que es conecta a l'ordinador i permet fer anotacions desde qualsevol lloc de l'aula i que es veu en qualsevol paret blanca i llisa.
  • Tauleta interactiva: com el seu nom diu, es tracta d'una taula amb la que els nens interactuen i està disenyada per una educació participativa i en col·laboració.
  • Tablet monitor: consisteix en un monitor tàctil amb software especific.

A més, cal dir que com totes les noves tecnologies presenta uns advantatges que són l'àmplia gama dels materials, facilita l'elaboració de les presentacions, ajuda a retindre la informació, fomenta la participació i facilita la comprensió. I uns inconvenients com són l'elevat preu, necessària formació del docent i connexió a internet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada