dimecres, 13 de gener del 2016

APRENENTS VISUALS

Una jove espanyola crea un web de contes per a xiquets amb autisme.

Miriam Reyes acabava de finalitzar la carrera d'Arquitectura quan al seu cosí Jose, de 3 anys, li van diagnosticar autisme. Va ser un cop dur per a la família, però lluny de quedar-se de braços creuats, van començar a treballar amb psicòlegs, neuròlegs... I el que aleshores va ser una forma d'ajudar a aquell nen, avui s'ha convertit en una organització dedicada a la formació en línia per xiquets amb autisme amb més de 50.000 descàrregues i 300.000 visualitzacions.

«Els especialistes ens expliquen que aquests xiquets són "aprenents visuals". D'aquí el nom de la nostra iniciativa. La seua forma d'aprenentatge és visual. Quan proposava a Jose anar al parc, no em feia cas, però si li ensenyava una foto o un pictograma, de seguida es venia amb mi», relata.
«Vaig començar a investigar, a cercar material a internet, i no vaig trobar res de qualitat. Per això vaig decidir fabricar-lo jo i penjar-lo al meu bloc. Vam rebre molts correus de famílies, de professionals, que ens felicitaven per la iniciativa».

En paraules de Jose Maria Terol, conseller delegat i president de Mazda Aumòbils Espanya, «aquest projecte trenca amb els convencionalismes i ofereix un gran potencial per produir un impacte social a nivell internacional, en aquest cas el de millorar la qualitat de vida del xiquets amb autisme de tot el món mitjançant la utilizació de les noves tecnologies».

Autora: Carlota Fominaya




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada